השנה מגמת מכטרוניקה בעין חרוד יצאה לסיורים רבים באותו יום, לכל שכבת גיל הותאם סיור אשר נמצא בממשק מתאים לתוכנ"ל הנלמדת במעבדה הבית ספרית. לכבוד יום זה הושקה חולצת מגמה אשר עוצבה על ידי תלמיד יב' הלומד במגמה.
י' מכטרוניקה יצאה לסיור בשתי תחנות:
תחנה ראשונה, מטרוניקס – החברה הישראלית ויש לומר גם יזרעאלית המובילה בשוק העולמי בתחום רובוטים לבריכה. שם קיבלו את פני התלמידים מהנדסי פיתוח וייצור אשר פרטו חלק מתהליכי פיתוח ותכן הנדסי בתחום הרובוטים לניקוי ברכות ובנוסף אודות פטנט להצלה מפני טביעה. התלמידים המשיכו לסיור בקו הייצור של המעגלים המודפסים ובבריכות בהם בודקים את ביצועי הרובוטים באמצעות ניסויים.
בתחנה השנייה, התלמידים הגיעו למפעל ריקור המייצרים מקררים קריוגנים לגלאים תרמיים של מצלמות ראיית לילה והכל ממש סמוך לבית הספר. בביקור זה התלמידים נחשפו לאתגרים בפיתוח מוצר ייחודי, התנסנו באופן פעולת מנוע סטרלינג ויצאנו לסיור בקו הייצור וההרכבה.
יא' מכטרוניקה יצאו ללא אחר מאשר מוסד הטכניון ובו לשלוש תחנות עיקריות:
הראשונה, מרכז המבקרים בטכניון ובו מופע אורקולי המפרט אודות הישגי בוגרי הטכניון ובהם זוכי פרס נובל, שם התלמידים קיבלו השראה על חשיבות פיתוח ומחקר בתרומתו לאנושות.
השנייה, הפקולטה להנדסת מכונות שם התלמידים קיבלו מידע מלא אחר מאשר פרופסור לאוניד טרטטקובסקי המוביל את פרויקט הדגל הטכניוני ובו בוגרי פקולטות שונות להנדסה בונים יחד במספר צוותים את פרוייקט רכב הפורמולה עימו המוסד מתחרה מדי שנה בתחרויות בינלאומיות וזוכה בלא מעט גביעים. לאחר מכן התלמידים קיבלו הסבר מסטודנט המשתתף ומוביל את פרויקט הפורמולה לשנת 2024.
השלישית, מעבדה לביורובוטיקה וביומכניקה שמוביל דיקן הפקולטה להנדסת מכונות פרופסור אלון וולף. שם התלמידים נחשפו לטכנולוגיה ברמה של בינה מלאכותית ובה המפגש בין אלגוריתם, איבר בגוף האדם והיכולת לשלב מכניקה כגורם מסייע להקל על אנשים וילדים קטועי גפיים. התלמידים נחשפו לטכניקת למידה של תנועות הגוף באמצעות חיישנים, היכולת ללמוד תנועת שרירים דרך אולטרסאונד וכחלק מפעולה רובוטית היכולת להגיב לאותות קלט ובתגובה לייצר תנועה בכף יד רובוטית ועוד. תודנו מסורה מזה שנה שנייה לרותם שפירא אשר סייעה בתיאום של יום מעשיר זה.
יב' מכטרוניקה סיירו וביקרו במרמרחב יצירתי בו פועלים מהנדסי הפיתוח של חברת גבעסול, סטודנטים ויזמים, המשמש גם כחלל לעבודה ולפגישות השראה וחשיבה. תהליך ליווי לאנשי תעשיה בתחילת דרכם, מתוך עולם התוכן של גבעסול. התלמידים ביקרו במעבדות בתחומי האלקטרו-מגנט, התלת מימד ומעבדת המייקר ספייס. לסיום זכו לשיחה עם גדעון ידין אשר ייסד את גבעסול וענה על לא מעט שאלות של בוגרי המגמה אשר בימים אלו מבצעים בעצמם את פרויקטי הגמר שלהם.